Under en pressträff förra veckan fick jag en chans att provslå Cobras nya T-Rail. Och jag kan väl inte säga att utseendet frestade mig att lägga dem i bagen, men de var nästan tramsigt lättslagna. Ett litet handvift räckte för att få ut bollen hyfsat och det var nästan omöjligt att slå snett (nu överdriver jag så klart - med min talang just på det området går det så klart att slå snett, men ni fattar poängen).

Det handlar dock egentligen inte om nybörjarklubbor (även om de såklart funkar utmärkt även för dem) utan som Cobra själva säger "ett premiumset för den som tappat lite i svinghastighet och inte är så träningsvillig". De så kallade weekend warriors som det heter i USA. Spelare som bara tar fram bagen på helgen, kör ut och spelar och sen ställer in bagen i garaget igen.

Utseendemässigt är T-Rail heller inte så anskrämliga som man skulle kunna tro. Formen är ju åt hybridhållet, men den visuella helheten är faktiskt inte så tokig. Den breda sulan har också Cobras klassiska baffler rails som fungerar utmärkt för att räta ut en i övrigt vinglig rörelse

Den ihåliga konstruktionen med smidd E9-träffyta (som på Cobras drivers och fairwayklubbor) ger riktigt bra fart och bidrar ytterligare till de förlåtande egenskaperna.

Ett T-Rail set för herrar består av en hybridfyra och sex hybridjärn (5–PW). För damer består setet av en hybridfemma och sex hybridjärn (6–PW samt SW). Alla klubborna har grafitskaft (stålskaft finns som custom för herrar), och klubborna finns för både höger- och vänsterspelare. T-Rail finns till försäljning från 1 november 2019 hos Cobras återförsäljare och går på 8999 kronor.

Länkar