Contour-serien har varit omåttligt populär och en mycket framgångsrik skoserie för FootJoy. Men när det var dags för en ny sko gjorde man ändå ett omtag och byggde upp en helt ny sko från grunden - allt på temat "Comfort That Never Quits".

FootJoys chef för golfskor, Doug Robinson, säger, "Den här skon är en dramatiskt förbättring jämfört med tidigare generationer, och vi tror att den kommer att tilltala inte bara de som alltid använt Contour utan även de som provar den för första gången".

Passformen och pålitligheten är som tidigare i toppklass och skon har följande egenskaper och fördelar:

  • Flexibel och hållbar yttersula i TPU DynaFlex, som följer fotens rörelse via så kallade flex grooves - både i svingen och när du går.
  • Mellansula med FTF 3.0-dämpning som ger hög komfort utan att kompromissa med stabiliteten.
  • Ny Contour Plus-läst med extra tjock Fitbed och rundare tåsektion med mer plats för tårna.
  • U-Throat-snörning som ger mer generös passform för komfortabel och förlåtande känsla.
  • Achilles-hälkudde som ger hög komfort tillsammans med en comfort-plös som låser foten på plats i skon.
  • Pulsar-mjukspikar med lågprofil som är snälla mot greenerna.

Som alltid när du köper ett par FootJoy och får dem rätt utprovade så kan du ta dem direkt ur lådan, dra åt snörena och gå rakt upp på tee. Du får dock vänta till 1 mars innan de kommer, och då i två färger, svart med och utan Boa samt vit och svart. Du får betala 1500 kronor med vanlig snörning, men varför inte lägga på ett par hundralappar och gå direkt på Boa-snörning. Även det bästa är ju gott nog!

Länkar