Jag fick en gång en gratislektion av en skotsk golfpro på Meldrum House när jag väntade på resten av journalisterna som skulle ansluta för en pressresa i Aberdeen-området. Han frågade mig vad jag behövde hjälp med och jag berättade att bunkerspelet var min akilleshäl och att jag ofta först duffade och inte kom ur bunkern, varpå jag toppade bollen långt över greenen. Iskallt, och utan att ens dra på munnen sade han då att det bästa jag kunde göra var att direkt toppa bollen ur bunkern så tjänade jag i alla fall ett slag …

Nåväl, han gav mig sedan en riktigt bra lektion och lärde mig slå bättre bunkerslag, men den kunskapen har sedan länge försvunnit in i dunklet tillsammans med alla andra bra tips och därför är jag, och många med mig, tacksam för att det finns andra hjälpmedel. Som Callaways nya Sure Out-wedge.

Det är golfinstruktören Hank Haney som tillsammans med Callaway har tagit fram den nya wedgen som ett hjälpmedel för vanliga golfspelare. Sure Out passar för alla slag kring greenerna, särskilt djup ruff och bunkrar.

Konstruktionen av Sure Out är ingen nyhet, vi har sett den tidigare och även skrivit om till exempel Clevelands Smart Sole. Konceptet är genialiskt enkelt och bygger på Gene Sarazens uppfinning från 1930-talet. Att en vinklad klubba blir mycket enklare i sanden om den har en bred sula att glida på. Och Sure Out har verkligen en mycket bred sula som försetts med en hög bounce-vinkel så att den ska glida igenom slaget utan att man behöver öppna träffytan.

Även i tjockt gräs ska Sure Out hjälpa till och ge bättre längdkontroll. Sjutton grooves med aggressiv geometri ska ge bra stopp även utanför sweetspot. Sure Out kostar 1299 kronor, finns i 58 och 64 grader loft, och du kan välja mellan två olika premiumskaft: KBS 90 (stål) eller ett 65-grams UST-grafitskaft.

Länkar