Evnroll tog hela världen med storm med sitt så kallade Sweet Face, som gjorde att träffar även mot tån och hälen inte bara gick lika långt som träffar i sweetspot, utan även tog sig in mot centrum. Det låter lite för bra för att vara sant, men oberoende MyGolfSpy gjorde ett eget test som tycktes bekräfta just det.

Oavsett vilket så är vi många som provat Evnrolls putters, och det är inte bara den tekniskt avancerade träffytan som är grejen. Det är också välbalanserade och snygga grejer med riktigt skön känsla.

Löjligt lättputtad
De sju befintliga modellerna kompletteras nu med fem nya 2018-modeller, däribland den superstabila ER9-10K Extreme som är en rymdskeppsliknande mallet och har otroliga 10 000 i MOI-tal, ett mått på hur puttern motstår vridning i träffen och därmed alltså kan leverera en rull ut på den tänkta linjen även för lite darriga spelare som kanske har en oren träff någon gång då och då.

Guerin Rife, mannen bakom Evnroll och den finurliga fräsningen av träffytan berättar om valet att göra en stor mallet, ”I noticed more and more lately that many players on the PGA Tour are opting for high MOI oversized putter head designs. They have to stand over a 4-foot putt worth $200k to $1m that will change their life. The pressure can be paralysing.”

ER9 uppnår sitt enorma motstånd mot vridning genom ett huvud fräst i 6061 aluminium med strategiskt placerade genomgående hål fyllda med vikter. Det gör att huvudstorleken kan hållas rimlig och ändå leverera det häpnadsväckande MOI-talet 10 000.

Evnroll ER9-10K har naturligtvis den prisbelönta Sweet Face-tekniken, men eftersom den har så stort motstånd mot vridning har den paraboliska fräsningen reducerats för att ge samma energiöverföring och "målsökande" effekt för träffar utanför sweetspot.

Nytt smart grepp
Greppet på ER9 bidrar också till motståndet mot vridning. Evnrolls patentsökta Gravity Grip har en 25 centimeter lång stålstav som väger 70 gram och går längs hela den djupa V-formen på greppets undersida. Det här placerar 85 % av greppets totalvikt i fingrarna under skaftet, vilket bidrar till en träffyta som är toe-up och square mot svingplanet. Totalvikten på 120 gram gör också att Gravity Grip fungerar som motbalansering av det tunga huvudet och ytterligare bidrar till stabiliteten.

ER9 kanske inte kommer att tilltala alla, men de som har en lite skakig puttrörelse och haft problem med särskilt de kortare puttarna bör definitivt ta en titt på nya ER9-10K.

Utöver ER9-10K kommer även andra nya modeller, och Kittad för Golf återkommer med mer info om dessa när vi fått en chans att se och testa dem.

Länkar