FootJoy utökar nu sitt redan imponerande sortiment med FJ Fury och vid en pressvisning av skon uppvisades en imponerande samling egenskaper med bland annat TruFIT, ett system för maximal passform komfort och stöd.

Det här är en helt ny produkt som FootJoy tagit fram och den är utvecklad inifrån och ut, där TruFIT ger en balans mellan låg vikt, bra stöd och en ny dynamisk yttersula för hög stabilitet. Tanken är att du ska få riktigt hög komfort utan att offra något av den stabilitet du behöver i svingen.

I skon finns en mjuk så kallad Inner Fit Sleeve som omsluter foten och gör att plösen inte halkar ut åt sidorna som den ibland kan göra på andra skor. Ett externt FlexGrid MLC Cage-system ger ovandelen struktur och håller foten på plats när du snört på dig skorna. Det här ger stöd i alla riktningar när du svingar.

För extra komfort har FJ Fury också försetts med en OrthoLite Impressions FitBed, vilket är en innersula med två olika densiteter, först Open Cell PU Foam som bibehåller sina mekaniska egenskaper odh dämpar under hela sin livslängd samt en Impressions Foam, i princip ett minnesmaterial, som formas efter foten och ger en fullständig passform.

D3-yttersulan på FJ Fury är också helt ny och säkerställer att du får en mycket stabil plattform med stöd för svingen och ypperligt fotfäste. En FTF+ (Fine Tuned Foam) mellansula ger enastående komfort och dämpning. Ett särskilt så kallat Liquid Metal-inspired Flex Layer är ett mönster som ger flexibilitet både i steget och när du böjer dig ned för att läsa puttar. Till det kommer greenvänliga Pulsar-mjukspikar i lågprofil.

Flera av FootJoys ambassadörer på touren har redan dragit på sig nya FootJoy Fury och Rafa Cabrera Bello sade, "Jag började spelade i de här direkt eftersom de både känns sportiga och ser sportiga ut. Det är fantastiskt att en sko som är så skön också kan vara så stabil." Hans kollega Brandon Stone fyllde i, “Jag är fitness-kille så jag gillar den sportiga looken. Det är också fantastiskt hur bra de ventilerar ut fukt.”

Redan förste februari kan du också få njuta av FJ Furys komfort och stabilitet. Du hittar dem som vanligt i välsorterade shoppar och online. Priset är 1899 kronor och de finns i tre stilar, White/Red, Navy/White och Black/Red. Alla med snören – kanske kommer en Boa-version framöver.

Länkar