När FootJoy utvecklade nya M:PROJECT var tanken att skapa en kategori skor som är designade och utvecklade utifrån den rådande trenden med minimalistisk konstruktion (barfotalöpning, skor där man kan röra på tårna och möjligheten att komma närmare marken).

Normalt är kännetecknet för FootJoy-skor en tydlig stabilitet, men M:PROJECT är utvecklade och skapade särskilt för spelare som vill ha en större rörelsefrihet och mobilitet samt få en bättre feedback från marken upp till fötterna, vilket man uppnått med det man kallar minimal konstruktion med maximal känsla.

Skorna är mycket lätta och har bland annat ett Duramax-gummimaterial i konstruktionen, vilket möjliggjort den låga profilen och stora flexibiliteten. Stealth-spikarna från Softspikes bidrar ytterligare till skons låga profil. Utöver detta finns även en spiklös variant.

Skorna kommer till butik i mars och kostar 1 495 kronor med spikar, 1 595 kronor med spikar och BOA-snörningen respektive 1 395 kronor för den spiklösa varianten. FootJoy ger ett års garanti på att skorna är vattentäta.

Länkar