Normalt tar nyheter om herrskor stor plats medan damskor mest nämns som en eftertanke. FootJoyr skärper nu till sig och storsatsar på damgolfare med nya emPOWER-modellen som bland annat bärs på touren av LET-spelaren Charley Hull. Till den kommer även nya enJOY, emBODY och eMerge samt high-tec-skon D.N.A. och de klassiska Tailored- och Casual-skorna så att tjejer ska ha ett fullt sortiment att välja på.

Totalt finns nu sju olika modeller i varierade stilar med många olika färgkombinationer så att alla tjejgolfare ska kunna hitta en sko som är rätt för just dem. Det handlar om tre separata serier, Fun-kategorin med emPOWER- och enJoy-modellerna, Function-serien med emBODY, eMerge och D.N.A. samt ett Fashion-sortiment med klassiska Tailored- och Casual-kollektioner.

Den spiklösa emPOWER-skon, som Solheim Cup-spelaren Hull redan haft på sig ute på touren, är designad med en atletisk stil och ger sensationell komfort i en iögonfallande sko för tjejer som vill ha maximala prestanda.

Det distinkta utseendet börjar med emPOWER:s färgsprakande BreathEasy™ sports mesh som ger maximalt bortförande av fukt och håller spelarens fot sval hela dagen, oavsett om det är på golfbanan eller i klubbhuset efter rundan.

Du kan välja mellan fem olika färgkombinationer, en av dem den slående Navy/Plum-modellen med Boa-funktion i stället för skosnören. emPOWER är vattentäta med en ettårig garanti.

Som alla damskor i FJ-sortimentet har emPower skapats med fokus på komfortabel prestanda. Skon bygger på en särskild damversion av Power Last och ger har en rundad och sportig tåkaraktär med generös passform över framfoten med en lite smalare häl. En ny och mjuk skumsula med EveryStep-teknik och en massagefotbädd ger maximal komfort under hela rundan.

Mike Foley är FootJoys marknadsdirektör på skosidan och säger, ”När vi talar med damgolfare i våra marknadsundersökningar är de två viktigaste egenskaperna för en sko som de för fram nästan alltid komfort och stil. emPOWER-skon är framtagen med de egenskaperna i fokus genom en kombination av aggressiv och modern stil med innovativa komfortegenskaper.”

För ett enastående grepp på banan har FootJoy dessutom integrerat en MaxGrip-teknik i skons yttersula för att spelaren ska kunna svinga stabilt i alla väderförhållanden och på alla underlag.

Du som blir sugen på en emPOWER-sko, eller vill köpa en till din bättre hälft, kan hitta dem i shoparna för 1395 kronor. Lägg på ett par hundra så får du den utmärkta Boa-funktionen också. Färgkombinationerna är Lime Green/Light Blue, Black/Charcoal, Gray/Pink och Navy + Plum (Boa).

Sex modeller till
Utöver emPOWER har FootJoy även sex andra imponerande modeller i sin kollektion för 2016. Här finns enJoy, emBody, eMerge, D.N.A. samt Tailored och Casual.

Den spiklösa enJoy-modellen passar för tjejer som spelar när det är lite varmare. Färgkombinationerna är Grey/Papaya och Aqua/Lime, och skon har en mjuk och lätt EVA-mellansula och yttersula samt en luftig och sportig mesh-ovandel som håller foten sval. Du kan tvätta enJoy i maskin och den kostar bara 895 kronor.

Ett dyrare men mer högteknologiskt alternativ är D.N.A. som är framtagen för spelare som vill ha topprestanda i en lågprofilsko med extrem stabilitet. Här finns en SnugFit-plös med MicroVent-teknik i en atletisk och mjuk design med perfekt passform. En innovativ 3D FoamCollar ger perfekt stöd för hälen medan en FTF FitBed ger optimal komfort. Spikarna sitter också kvar i alla lägen med TourLock-systemet, men smakar det så kostar det – 1795 kronor får du hosta upp och du kan fritt välja en svart eller vit sko.

Med fokus på stil har emBody mjukt nappaläder i ovandelen och en lättviktsskum med gummigrepp på yttersulan. Skons läst har en perfekt kontur som matchar foten för ökad komfort och ett Fast Twist-spiksystem. Färgkombinationerna är Black, White, Red/Grey/White och skon kostar 1595 kronor.

Ett helläder i ovandelen ger eMerge en klassisk stil och en DuraMax-yttersula ger lång hållbarhet. Pulsar-spikar och Fast Twist-gänga kompletteras med tre färgkombinationer White/Blue, Black, White/Light Grey och den iögonfallande White/Purple-designen. 1095 kronor.

Casual Collection med ovandel i mjukt nappaläder har sex tilltalande färgkombinationer för en moderiktig look. Den smörigt mjuka känslan kompletteras med en lågprofilkonstruktion och en lätt EVA-fotbädd samt en hållbar DuraMax-yttersula. Du får ge 1195 för ett par Casual-skor i någon av färgerna White/Aqua, White/Navy, Black/Fuchsia, Navy/Aqua eller Grey/Purple.

Länkar