FootJoy är en av giganterna när det gäller golfskor och föga överraskande jobbar man stenhårt på att hela tiden ligga i framkant när det gäller tekniska finesser som kan hjälpa oss golfspelare. Nya Tour-S är en naturlig följd av det engagemanget och har ett flertal innovativa funktioner och material, som FJ Launch Pods, TPU Power Strap och en PowerPlate-yttersula med mycket låg vikt.

Utvecklingsprocessen har inspirerats av FootJoys samarbete med några av världens bästa spelare. Nästan två tredjedelar av proffsen på de ledande tourerna spelar i FootJoy-skor och de fick i uppgift att tillsammans ge en klar bild av vad golfare behöver från sina skor för att prestera på max.

Svaren man kom fram till var: kraft genom stabilitet, precision genom stöd, och maximal komfort. Det här menar FootJoy att Tour-S kan leverera och samtidigt bibehålla den kompromisslösa kvalitet och moderna design som man ser som standard.

Tekniska finesser med förklaring:

  • FJ Launch Pods ger överlägsen stabilitet genom maximal sulyta kring häl och framfot.
  • TPU Power Strap med låg vikt stabiliserar och reglerar fotarbetet genom hela svingen.
  • Pebax-försedd lättviktsyttersula ger flexibel kraft samtidigt som den stabiliserar hela foten.
  • Extra Density PU Fit-Bed för överlägsen underfots dämpning.
  • PPL – Pure Performance Luxury läder från Pittards i England (1 års vattentäthetsgaranti).
  • Kolfiberförstärkt mittfotsplatta ger support, stabilitet och rörelsekontroll.
  • SecureCollar och ComforTongue-teknik ger säker och exakt passform.

Tour-validering
Några av spelarna som redan använder Tour-S på tävling är Rafa Cabrera Bello, Kevin Kisner, Charley Hoffman, Jason Kokrak och Andrew ‘Beef’ Johnston. Rafa säger själv, "Första gången jag testade denna sko visste jag att den gav mig den perfekta mixen av komfort och stabilitet, framför allt på min vänstersida när jag går igenom svingen.” Hans kollega Kevin Kisner fyllde i, "Det känns som en bredare plattform än vad jag är van vid, som om jag har mer markkontakt och mycket stabilare bas".

Du kan köpa nya Tour-S i shopen och online redan nu. Som högteknologiskt mästerverk är det såklart ingen billig pjäs, men å andra sidan en flaggskeppsprodukt som du lär kunna ha stor glädje av. Ett par Tour-S går på 2799 kronor, och för bara tvåhundra kronor till får du dem med den genialiska Boa-snörningen. Tillgängliga färger är vit/blå/lime, vit/lime och svart/röd/vit. Skorna med Boa-snörning har färkombinationen vit/mörkgrå/orange.

 

Länkar