Callaway är ett blomstrande företag med ett populärt varumärke, bra klubbor och bollar samt nu även kläder, glasögon och skor i sortimentet. 2015 levererar man en hel serie skor där flaggskeppet är XFer Pro, som är försedd med flera tekniska innovationer.

Det första man lägger märke till redan vid uppackningen ur lådan är att det här är en lite mindre sportig och mer elegant stil än de övriga skorna i testet. Det gillas. Och jag gillar även att Callaway skickar med två par skosnören – ett par svarta och ett par vita till par jag har med vit ovandel och svart sula.

Tekniska innovationer
Genom att ha en tunnare sula är fotens tyngdpunkt placerade närmare marken. En X Cage-struktur ger en synkroniserad fotrörelse med yttersulan vars Xfer Dynamic Traction Technology ger ett utmärkt grepp.

För min del, med en något svajig sving, kan jag verkligen uppskatta Xfer Power Wall som förhindrar att foten halkar i sidled samt absorberar och levererar uppbyggd energi. Dock kan jag kanske sakna lite extra dämpning, särskilt om man skulle råka trampa runt 36 hål en dag.

Enligt Callaway ska också innersulan som kallas Superfeet Pro, tillsammans med yttersulans utformning, ge en bättre fotställning, balans och kroppsposition för bättre energiöverföring. Jag provade också denna i stället för att direkt sätta i mina ortopediska iläggssulor, men om det går att tjäna några extra slag med innersulorna är inte helt säkert.

Gå in skon ordentligt
Några av de mer sportiga skorna i vårt test funkade att dra på och gå direkt ut på banan. Callaways Xfer Pro var dock lite styv och gav lite skavkänsla i slutet på de första rundorna så om du köper en sån här sko, se till att gå in den med några niohålsrundor eller promenader först. När du gått in den har du en sko som både sitter bra och faktiskt levererar teknisk hjälp för din sving.

Ett extra plus ska ges för att den vita ovandelen var mycket lätt att torka av och hålla ren trots några lite slaskiga rundor och besök på delar av banan som var mer djungel än finklippt. Sulans olika greppelement gav också bra stabilitet i blött gräs även i lite branta lutningar där jag annars kunde accepterat lite glid.

Sammanfattning
Med Callaways Xfer Pro på fötterna kan du få lite hjälp att stabilisera svingen och det är ingen nackdel att de är snygga att se på. Det finns tre olika färgkombinationer, vit/svart som jag provade, helsvart och den riktigt snitsiga vit/blå som jag nog ska ta en extra titt på för egen del. 1495 kronor är också ett mycket rimligt pris för en sko som levererar så här bra.

Länkar