Jag har provat den här jackan i lite allmänt fuktigt och blåsigt väder och då har den levererat klockrent som både varm och skön samtidigt som den håller mig torr utan att göra mig för varm.

Det mjuka och lätta materialet i de få komponenterna – som gör att jackan bara har sex sömmar – gör också att jackan inte stör i svingen, något som också förstärks av en utmärkt stretch.

Hårdtesten kom på National Golf Brussels, där det redan när jag anlände duggade i sidled. Efter första utslaget tilltog både vinden och regnet tills det formligen öste ned – eller i sida – under de nio hål jag mäktade med att spela. Det var så blåsigt att min vagn gled in på greenen trots att hjulen var låsta – och det kändes ett tag som om någon sprutade vatten på mig med slang.

I det här usla vädret blev jag helt dränkt och lite vatten lyckades ta sig in genom kragen och i ryggen när jag böjde mig ned och tog upp bollen ur hålet. Själva jackan bibehöll dock sin funktion och om jag tänkt till lite mer hade jag kunnat skydda mig bättre.

Det finns ett par brallor till också, och de är överlag väldigt bra, men fickorna lite för grunda för mig som vill ha mobilen i framfickan (och har en iphone 7 Plus). Det är dock mitt enda klagomål på det här regnstället, möjligen med undantag för att jag hade kunnat tänka mig en annan färg på jackan än den grå/blå färgkombinationen jag har.

Jag är heller inte den ende som gillar FootJoy LTS – även många tourspelare använder det här regnstället när det är busväder, bland annat under The Open på Birkdale.

Du kan köpa FootJoy LTS i shopen eller online på FootJoy.se. 3500 för jackan och 2700 för byxorna är inte billigt – men det är värt att betala för bra grejer. Eller som min kloke kollega brukar säga, "the sting of low quality remains long after the warmth of a low price has faded".

Länkar