Premiumwedgarna Mack Daddy Forged är uppföljaren till wedge-mästaren Roger Clevelands Mack Daddy 3-wedgar. Som namnet antyder är det smidda vapen och motiveringen sägs vara att ge en oslagbar känsla.Jag hade chansen att prova dem under en pressträff med Callaway och känslan var mycket riktigt crisp. Min talang är måhända inte i klass med PGA-tourspelarna, men jag kunde ändå uppskatta både den tourinspirerade formen och det mjuka stålet i den smidda känslan. Mindre offset, lite kantigare tå och en rak framkant var också egenskaper som jag gillade.

Med 16 grooves, varav en extra längst ned vid framkanten för mer spinn särskilt på pitchar och chippar, är det ett perfekt vapen för dig som vill slå dina wedgar med kontroll.

En mycket tilltalande sulslipning i form av en halvmåne gör att det bara behövs en bounce per loft och möjlighet att öppna och stänga wedgen utan att framkanten reser sig. Callaway utlovar att Mack Daddy Forged ändå ska ge dig kontroll på slag från tjockt ruffgräs till tajta linksfairways.

Med fyra borrhål i baksidan har tyngdpunkten placerats exakt för varje loft, och detta ger en lägre och mer kontrollerad bollflykt för högloftade wedgar utan att kompromissa med spinntalet.

Estetiskt är Mack Daddy Forged också av toppklass. Satin Chrome-finishen har ett tunt kopparlager i träffytan för utökad känsla medan den snygga Brushed Slate-finishen ger en rå look och en yta som oxiderar efter hand.

Mack Daddy Forged-wedgarna levereras med True Tempers Dynamic Gold Tour Issue-skaft som är det populäraste wedge-skaftet på PGA-touren, och ett Lamkin UTx-grepp. Tillgängliga loft är från 50° till 60° och du kan köpa dina wedgar från och med fredagen 20 januari för 1799 kronor per styck.

Länkar