Som stor fan av Callaways Chrome Soft sedan den först kom ut är det med stort intresse jag lade vantarna på ett dussin av nya Chrome Soft X och spelade ett varv på Las Vegas TPC i slutet på förra året.

Det här är en riktig tourboll – som vanligt dock till ett rimligt pris, 399 kronor – med en mjuk känsla, längd och kontroll i tourklassen. Liksom vanliga Chrome Soft är Chrome Soft X en fyrdelskonstruktion med Callaways innovativa dubbelkärna Dual SoftFast Core®, en spinnreglerande SubMantle och ett ultramjukt uretanskal samt HEX-aerodynamik.

Skillnaden mellan de två bollarna är att Chrome Soft X har en något fastare kärna och skal, vilket ger mer bollhastighet från tee, mer spinn med alla klubbor i bagen och en mer penetrerande bollbana där spelaren har kontroll.

För min del var skillnaden inte jättestor, men för spelare som gärna vill ha en lite fastare känsla kan jag definitivit se att Chrome Soft X är ett bättre val. Och jag har hört just den kommentaren om vanliga Chrome Soft från spelare som annars gillar Pro V1x – att den är för mjuk. Nu finns alltså en boll även för dessa spelare.

Det är många Callaway-spelare som har Chrome Soft i bagen och utöver vår egen stjärna Alex Noren finns här bland andra Phil Mickelson, Patrick Reed, Danny Willett, 2016 års PGA Tour Rookie of the Year Emiliano Grillo, 2016 års Ryder Cup-stjärna Thomas Pieters, Daniel Berger och Ryder Cup-kaptenen Jim Furyk.

Utöver Chrome Soft och Chrome Soft X har Callaway två andra bollar i sitt sortiment 2017, Supersoft och Warbird.

Den grymt mjuka Supersoft som fått ny HEX-aerodynamik med finjusterade ytkonturer som minskar luftmotståndet och ger bättre lyft, mer carry och längd. Ett nytt och mjukare Tri-ionomer-skal ger kontroll kring greenerna med bättre känsla och spinn. Den är också mycket prisvärd och kostar bara 269 kronor per dussin.

Nya och förbättrade Warbird är den fjärde och sista bollen i sortimentet. Här handlar det om längd, längd, längd och det till vrakpriset 199 kronor per dussin.

Du kan köpa bollarna från och med 3 februari och de finns alla i både gult och vitt. Båda Chrome Soft-bollarna finns även med den populära Truvis-märkningen.

Länkar