Jag provade själv Cleveland Golfs utmärkta Huntington Beach-serie för en tid sedan. Skön balans och tyngd, fina former och bra känsla. En och annan långputt rullade jag också i av bara farten. Och med tanke på att de kostade runt en fjärdedel av vad en Scotty Cameron går på så var det inget snack om att det var prisvärda grejer. När nu nya Huntington Beach SOFT-serien är här handlar det om samma sak. Premiumkvalitet, men till ett riktigt vrakpris.

Cleveland säger själva att det här är ”where science and artistry come together for your best putting performance”. Det låter spännande, om än lite intetsägande – men det handlar om att ge dig bra längdkontroll, en mjuk känsla och det självförtroende du behöver för att sätta fler puttar.

Den stora poängen med Huntington Beach SOFT-putters är Cleveland Golfs egenutvecklade Speed Optimised Face Technology (SOFT). SOFT bidrar till att ge en konsekvent bollhastighet över hela träffytan, vilket betyder att du får konsekvent bollhastighet och konsekvent längd även om du inte har perfekt bollträff.

Huntington Beach SOFT-serien har individuellt fräst träffyta för var och en av de sex huvudformerna. I stället för att ha ett och samma mönster har man i stället valt ett gradvis fräsningsmönster på modeller med större motstånd mot vridning och en snabbare fräsningsvariation på modeller med mindre motstånd mot vridning. Den diamantformade fräsningen ger mjukare känsla och större friktion för bättre rull.

Nyckelinnovationer:

  • Speed Optimised Face Technology: Ger konsekvent fart och längd på alla puttar, även de orena träffarna.
  • Diamond CNC Milling Pattern: Djupa grooves ger mjuk känsla med bra rull som startar på linjen.
  • Optimized Center of Gravity Location: Strategisk viktfördelning ger solid känsla och stabilitet för rakare puttar.
  • Former med framgångar på touren: Sex modeller i former som alla synts på touren passar alla golfare och puttrörelser.


Med klassisk designs och mycket avancerade former har Huntington Beach SOFT teknik som hjälper dig att scora bättre. Du kan köpa en av de sex olika modellerna (två herrmodeller för vänsterspelare samt en dammodell för högerspelare) till vrakpriset 1199 kronor. Det är svårslagen valuta för pengarna.

Länkar