Callaways framgångsrika Mack Daddy wedgar får nu en uppföljare i precisionsfrästa Mack Daddy 3 – enligt företaget den mest kompletta wedge-serien man någonsin lanserat, med unika sulslipningar och grooves för alla förhållanden, svingar och slag.

Mästaren Roger Cleveland har filat på den ursprungliga designen och tagit fram nya Mack Daddy 3 som erbjuder tre olika slipningar (se varianterna och hur de fungerar i bildgalleriet ovan samt beskrivningen nedan) – S-Grind, W-Grind och C-Grind. Dessutom har de Progressive Groove Optimisation – ett system med tre olika groove-mönster som ger mer spinn ju högre loft en wedge har, vilket ger helt nya nivåer av mångsidighet och prestanda.

De nya wedgarna finns i två utföranden, Satin Chrome eller nya Matte Black och är alla utrustade med precisionsfrästa Mack Daddy-grooves och laseretsade mikro-grooves för att ge dig största möjliga kontroll. Dessutom finns tre sulslipningar för att du ska kunna hitta rätt wedge för dig:

  • I normala förhållanden är S-Grind den mest mångsidiga och allsidiga sulslipningen och passar många olika förhållanden och svingtyper.
  • Den lite bredare sulan på W-Grind är perfekt för spelare som spelar på mjukare banor och slår ned lite brant på bollen. De är mycket bra i sanden och passar både de som svingar brant och de som sveper iväg bollen mer.
  • Spelar du på  hårda banor är C-Grind sulslipningen för dig. Här ger avslipat material på hälen och tån att du kan tricksa lite, och bland annat öppna träffytan utan att framkanten sticker upp för högt.

Du får betala 1495 kronor per wedge när de nya Mack Daddy 3-wedgarna väl kommer till butikerna den fjärde september. De har som standard True Temper Dynamic Gold Wedge-skaft och Lamkin UTX-grepp.

Länkar