Odyssey bygger vidare på trenden med röda och svarta putters och släpper nu den nya EXO-serien med tre olika modeller som alla är proppfyllda med högteknologiska finesser och prestanda i tourklassen.

De tre former som släpps nu bygger på två av Odysseys klassiska modeller, Rossie och Number Seven samt Indy som är en modell från Odysseys Toulon Design.

Precisionsfrästa huvuden med en viktbesparande del i rött aluminium som kontrast mot ett svart huvud fräst i rostfritt stål ger mycket stort motstånd mot vridning och därmed också mycket goda prestanda.

En helt nyutvecklad variant av Odysseys utmärkta insert är White Hot Microhinge Insert, en något fastare insert, utvecklad efter feedback från tourspelare, ger tidigare rull via en så kallad Microhinge Technology där små ”gångjärn” fjädrar och ger bollen en liten extraknuff.

Som en liten extra finess har alla Odyssey EXO-putters genomgått en så kallad ”skim-milling”-process som finputsar kanter och hörn, vilket ger en härlig lyster och känsla som passar i premiumsegmentet där de här dyrgriparna huserar.

För det är inga billiga grejer det handlar om. Fyratusen spänn får du hosta upp för en ny Odyssey EXO. Du kan väjla längd (33, 34 eller 35 tum) samt om du vill ha den med face-balancing eller tåhäng. Seven EXO finns även för vänsterspelare.

Länkar