Det är tveklöst så att det är sexigare med Scotty Cameron-putters, specialputters som Machine eller tekniskt avancerade och mycket omtalade Evnroll. Men det är inte alltid lika roligt när man ska hala upp lädret och pröjsa för sin nya skrytputter som – ärligt talat – sannolikt inte förhindrar de där missade kortputtarna och trista treputtarna.

Desto mer behagligt är det att stega in i shopen och köpa en Huntington Beach SOFT-putter från Cleveland. I den nya serien finns flera modeller i både blad- och mallet-form, alla med klassisk design och teknisk innovation som du kan få med dig för bara 1199 kronor! Mellanskillnaden kan du lägga på en puttlektion eller spara till nåt annat kul.

De två modeller jag provat har båda ganska behagliga former även om bladets "vingar" inte riktigt passar mitt öga. Ljudet och känslan från gamla Huntington Beach-serien är kvar – och faktiskt ännu bättre där huvudet i mjukt 304 rostfritt stål kompletterats med en ny träffyta.

Här kommer förklaringen till seriens nya tillnamn – det är alltså inte bara den mjuka känslan som avses utan en teknisk utveckling som Cleveland kallat Speed Optimized Face Technology (SOFT alltså). Det här är ett djupt mönster som precisionsfrästs in i träffytan och ska ge lika mycket bollhastighet även om du inte träffar i sweetspot.

Om det är det mjuka stålet, träffytans fräsning eller den finjusterade tyngdpunkten är oklart, men det är riktigt god känsla i träffen och båda modellerna känns välbalanserade och är lätta att sikta med.

Det får sägas att Clevelands nya Huntington Beach SOFT-serie faktiskt har en skön premium-känsla  och om Lamkin-greppet nu är lite bättre eller jag anpassat mig är oklart, men det var mitt enda klagomål på förra serien så nu finns inget att anmärka på. För en dryg tusenlapp är det här ett givet köp om du inte måste skryta med vilken putter du har i bagen.

Länkar