Det är nu 20 år sedan White Hot-inserten först dök upp och massor av golfspelare föll pladask för den härligt mjuka känslan och det sköna ljudet.

Inför Odysseys lansering av White Hot OG lånade de mig ett par putters för att testa, men vintervädret har tyvärr inte samarbetat som man skulle kunna önska. Några rundor på Golfarenans snabba och fina greener hann det dock bli och ett gäng puttar i inomhushallen med det snabba konstgräset där.

Det är fascinerande hur bra den här nu två decennier gamla innovationen fortfarande är! Känslan och ljudet är riktigt bra. Det var nästan svårt att packa ihop och köra hem efter en puttningssession. Även om inte alla puttar gick i (som vanligt) så var det hur skönt som helst att rulla iväg boll efter boll med nya White Hot OG.

För egen del är White Hot en insert som jag hade stor glädje av redan när den först dök upp. Jag hade en Rossie II-putter, den kompakta mallet-modell som Nick Faldo gjorde populär med segern i US Masters 1996, och jag var då (ö)känd för att rulla i långputt efter långputt. Det var något med känslan i träffen som gjorde att man fick bra självförtroende – vilket vi alla vet är den absolut viktigaste faktorn i bra puttning.

Nya White Hot OG-serien har nu försetts med denna klassiska insert av uretan (samma material som skalet på många golfbollar) och det är en ren fröjd att putta med dem. Jag har fått låna två modeller, en Rossie och en 2-Ball, båda med en silver-PVD-finish och Stroke Lab-skaft i fina Candy Apple Red-färg. DFX-greppet i grått gummi är kanske inte det jag själv skulle ha valt, men det är trevligt att hålla i om man inte föredrar lite tjockare grepp.

När White Hot OG-serien kommer till butikerna den 28 januari kan du välja mellan åtta olika välkända former, #1, #1WS, #5, Rossie, Rossie S, Seven, Seven S and 2-Ball. De kostar då 2799 kronor (2999 för 2-Ball).

Läs allt om Odyssey White Hot OG här.

Länkar